Obrázek

HULÍN - Kyselina máselná 86% 100ml

190,00 Kč
S DPH
: Skladem prodejna
Kyselina máselná je velmi silně páchnoucí, bezbarvá kapalina, kterou neředíme a nabízíme ji v 86 % koncentraci
  • Charakteristika:  Kyselina máselná, u rybářů známá také pod anglickým názvem Butyric acid, a v odborných kruzích pod svým systematickým názvem kyselina butanová, Kyselina máselná je přirozeně obsažena povětšinou v rozkládající se organické hmotě ( máslo, sýry, maso, špatně založená siláž, atd.) . A protože se ve vodě rozkládá vše co uhynulo, je to pak velmi přirozený pachový atraktor pro ryby, které ho tak důvěrně znají ze svého přirozeného prostředí.  

Kyselina máselná je velmi silně páchnoucí, bezbarvá kapalina, kterou neředíme a nabízíme ji v 86 % koncentraci. Je rozpustná ve vodě. Pachově podpoří a zvýrazní jakýkoliv výrobek pro sportovní rybolov, ale také krmiva pro domácí i hospodářská zvířata, kde má významný zchutňující účinek, již v miligramovém množství na 1 kg krmiva!

Kyselina máselná v žádném případě není jednoznačně schopna 100% odpuzujícího účinku na divokou zvěř, např. proti okusu stromků, pronikání do zahrad, apd. !! Naopak, po vyprchání a snížení koncentrace, může zvěř spíše přitahovat, např. divoká prasata.

  • Možnosti použití:  Kyselina máselná se dá prakticky přidat do jakékoliv směsi, určené pro lov či vnadění ryb! A to do sladkých, rybích, masových i kořeněných. Záleží jen na přidaném množství, aby nepřebíjela přirozený charakter výrobku. Ryby cítí Butyric velmi dobře i v minimálním množství!

Doporučené dávkování:

U směsí sladkých:    10 - 20 ml / 10 kg

U masových směsí:  20 – 40 ml / 10 kg

Dobrá rada:  Pro lidi kyselina máselná velmi intenzivné a vytrvale páchne! Začněte proto do vaší směsi přidávat Butyric od nejnižššího, uvedeného dávkování a přidávejte postupně dle vašeho požadavku na intenzitu pachu!

Pokud hnětete těsto ručně, doporučuji použít gumové rukavice! Jinak vám budou ruce páchnout ještě dlouho poté - několik dní! 

Nepracujte s Kyselinou máselnou v obytných místnostech!

Pokud vám vyteče na koberec, bude trvat několik dní, až týdnů, než z něj vyprchá! Prakticky jej ale můžete vyhodit. Kyselina máselná je sice poměrně těkavá, takže časem odvětrá, ale její zápach se vytratí až za delší dobu - i týdny.

Běžnou teplotní úpravou její pach nezaniká, je odolná až do 140 °C, kdy teprve vře a odpařuje se, proto se při vaření boilies neztrácí! Přidávejte proto jen minimální množství! Pracujte s ní velmi obezřetně a pomalu, zbrklost může přinést velké škody! K dávkování použijte pipetu, nebo injekční stříkačku i s jehlou, pokud možno = přesnější manipulace s kyselinou.

Kyselinu máselnou nedávejte rovnou do suché směsi, ale nalejte ji do vody, vajec, boosteru, či jiné tekuté, ve vodě rozpustné suroviny a tuto až pak do vaší směsi !

Při potřísnění kůže si ihned zasažené místo omyjte důkladně mýdlem a vodou!

Nejde sice o nijak silnou žíravinu, ale zacházejte s látkou v ochraných prostředcích a mimo obytné místnosti !

  • Skladování a spotřeba: Skladujte mimo dosah dětí! V hermeticky uzavřených PVC lahvích, v šeru, bez přístupu slunečního záření, při teplotě max. do 24 °C. Spotřebujte do 24 měsíců od zakoupení.
12748
2 ks

Parametry

Skladem kde:
Sklad prodejna
Výrobce
KRMIVA HULÍN

Využijte také výrazné množstevní slevy na většinu produktů, nebo nás kontaktujte s Vaší poptávkou na E-mail: info@profirybar.cz

Aktuální dárky za nákup. Dárek si můžete přidat do Vašeho košíku při dosažení hodnoty nákupu bez dopravného.

dárky za nákup

Nahoru
Menu
Zavřít
Košík
Zavřít
Zpět
Účet
Zavřít